Autor | Poruka |
---|
Zemlja čuda Stvaran svet oko mene
Broj poruka : 7291 Datum upisa : 19.07.2011
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 19, 2013 7:34 pm | |
| _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 19, 2013 7:35 pm | |
|
| |
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 19, 2013 7:35 pm | |
|
| |
|
| |
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 26, 2013 10:54 pm | |
| Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku, jednom davno rekao je Pablo Picasso. Goethe je pak rekao: Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome. Jedan genijalac za kojeg smo svi čuli rekao je: Ludilo je neprestano ponavljanje jedne te iste stvari uz očekivanje drugačijih rezultata. Bio je to Albert Einstein. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 26, 2013 10:54 pm | |
| Brojne mudre izreke čujemo svaki dan iz usta naših prijatelja i poznanika. Može to biti vaš djed, najbolji prijatelj, profesor u školi ili šef na poslu, pa čak i vi sami imate u vašoj glavi zalihu mudrih izreka koje ste jednom negdje čuli i nakon toga su vam se utisnule u pamćenje. Zbog mudrih izreka možete u društvu ispasti pametniji, ozbiljniji, mudriji, pa ih zato ljudi često i upotrebljavaju. Neke od njih rekli su slavni ljudi poput ovih gore navedenih, a neke su se jednostavno ukorijenile u narodu i nitko ne zna tko je to prvi rekao i iz kojeg su doba stigle, iako te izreke svi ponavljaju. Sigurno ste svi čuli za: Dajte čovjeku ribu, nahranili ste ga za jedan dan; Naučite čovjeka da lovi ribu, nahranili ste ga za cijeli život. Ta poznata izreka došla je iz Kine, a tko ju je tamo prvi rekao, nitko ne zna. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Mnoge izreke došle su od poznatih filozofa, poput Konfucija ili Aristotela, ali neke od njih krenile su i od običnih ljudi koji su u jednom trenutku rekli nešto „pametno“, što se ljudima toliko svidjelo, da su to nastavili govoriti i dalje i dalje i dalje. Na taj način su i izreke iz Kine jedan dan došle i do nas. Zanimljivo, zar ne? Tko zna, možda i vi jednom pred prijateljima kažete nešto „mudro“, pa će djeca u Kini za sto godina čitati o poznatoj hrvatskoj poslovici. To bi bilo super, zar ne? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 26, 2013 10:55 pm | |
| Očito je veoma teško kad čovjek voli nekoga tko ga više ne voli, ali je neusporedivo teže kad vas voli netko koga vi više ne volite. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 26, 2013 10:56 pm | |
| Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojima. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 26, 2013 10:56 pm | |
| Loš je prijatelj kao sjena.. Kad je dan sunčan nemožeš ga se osloboditi, a kad je tmurno nemožeš ga naći. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Kad siromah kihne, mora sam sebi reći: ‘Nazdravlje’. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 26, 2013 10:57 pm | |
| Potrebni su ti i prijatelj i neprijatelj da te rane u srce, jedan da te kleveće, a drugi da ti javi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 26, 2013 10:57 pm | |
| Prijatelj je netko tko razumije tvoju prošlost, vjeruje u tvoju budučnost i prihvaća te danas onakvim kakav jesi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih provjerava. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly Pon Avg 26, 2013 10:58 pm | |
| Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sometimes you've gotta fall before you fly | |
| |
|
| |
| Sometimes you've gotta fall before you fly | |
|